• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Pas de wikkeltherapie eenvoudig thuis toe bij alle leeftijden!

Indewikkels.nl

Oorspronkelijk uit Duitsland en daarmee is de meeste “wikkelliteratuur” ook in het Duits geschreven. Dat is soms een uitdaging, maar waar een wil is, is een weg…

Wat gebruiken we in deze therapie?

Tijdens de zoektocht naar een oorzaak kan het nodig zijn om het ongemak van klachten alvast te verminderen. Dit kan door middel van wikkels. Een wikkel bestaat uit meerdere doeken van verschillende materialen, altijd van zuivere oorsprong. Ik geloof dat de kwaliteit van het materiaal meewerkt aan het genezingsproces. Vaak gebruiken we in deze therapie ook wol om de warmte vast te houden, maar soms is juist een verkoelende wikkel nodig. Elke klacht kent een andere wikkel. Daarbij gebruiken we natuurlijke producten die je kunt vinden in een supermarkt, denk aan uien, citroenen, kwark, aardappels, kool en meer. We gebruiken ook bijenwas en etherische oliën.

Halswikkels

Snelle manier van wikkelen

Wat erg in trek is, is de snelle variant van wikkelen. Waar eerder gewikkeld werd met allerlei losse lakens en wolletjes, zijn er nu “kant & klaar” wikkels beschikbaar. Kijk maar eens in de webshop, dan zie je dat er voor elke klacht haast wel een wikkel te krijgen is. Je kunt in deze therapie etherische olie druppelen op een washandje/doekje, maar vaak heb je dan steeds een andere verhouding en het is soms wel “prutsen”. Daarom zijn er bijenwasplaten mét etherische olie op de markt, om het je zo wel heel makkelijk te maken. Altijd een juiste verhouding én eenvoudig in gebruik. Je warmt het slechts lichtjes op een kruik, alvorens je het aanbrengt op de buik, borst of hals.

Wanneer een wikkel?

Een wikkel is naast helend ook verwarmend en het heeft een omhullend effect. Voor het omhullende effect kies je voor bijenwasplaten met zijde, een prachtproduct! Het brengt rust in drukke tijden of na een prikkelende dag. Om te ontspannen kan je ook aan een bijenwasplaat met rozen denken en om lekker te slapen kies je lavendel. Bij krampjes of doorkomende tandjes heeft kamille de voorkeur. Onder de 2 jaar is pure bijenwas voldoende, kamille hoeft dan niet persé. Een kindje ontwikkeld veel en snel, ze kunnen hierbij echt ondersteuning gebruiken. Soms zit de kracht in herhalen van de wikkel maar het werkt bij ons altijd. Zonder medicatie te gebruiken. Fantastisch toch?!

Voor welke klachten?

Je kunt de wikkeltherapie toepassen bij tal van klachten: oorpijn, buikpijn, hoofdpijn, koorts, overprikkeling, gevoeligheid, lage weerstand, borstontsteking, verkoudheid, bronchitis, hoest, blaasontsteking, gordelroos, doorkomende tandjes, reumatische klachten, rugpijn, slecht slapen, stress, keelontsteking en meer… De natuur bevat echt veel geneeskracht, daarom pleit ik voor eerst natuurlijke zorg. Soms is medicatie noodzaak, maar in begin stadia van klachten meestal niet. Dan is deze therapie een hele goede therapie om mee te starten.

Voor welke leeftijd?

Wikkelen is voor elke leeftijd! Van newborn – 100+. Zeker een musthave in het kraampakket voor jonge ouders, o wat zijn die begin krampjes vervelend maar toch zo eenvoudig aan te pakken!

Natuurlijke geneeskracht

Een community op Facebook waar je ervaringen kunt delen over de wikkeltherapie of orthomoleculaire therapie.

Wordt nu lid