• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Wikkelen, ingewikkeld?

1024 678 Marianne Draaijer

Welnee!

Wikkelen is juist in deze maatschappij, waar tijd een kostbaar goed is, beschikbaar gemaakt voor iedereen die op een natuurlijke manier wil handelen bij ziekte of ongemak. De kant&klare sets zorgen ervoor dat ook jij thuis aan de slag kunt!

Doel
Het doel van wikkelen is om het lichaam op een natuurlijke manier te ondersteunen tijdens ziekte, zodat het lichaam zelf de gezondheidsklacht aan gaat pakken. Waar medicatie een ziekteproces onderdrukt of afbreekt, spreken we met een wikkel juist het zelf herstellende vermogen aan van het lichaam zonder afbreuk te doen aan het proces.

Pak je rust!
Ziek zijn is vervelend, maar het heeft een functie. In een periode van ziekte geeft je lichaam aan om rust te pakken. Die rust is ook de belangrijkste basis van wikkelen. Het is dus geen paracetamol idee, waar je met buikpijn of flinke hoofdpijn en een aantal paracetamol toch gaat werken. Dan werk je het lichaam juist enorm tegen!

Bij een wikkelsessie neem je dus rust. Je belt je werk af (oei, vreselijk moeilijk, I know!), ruimt je agenda leeg, zorgt voor opvang (grotendeels) voor je kids, enz. Bij kinderen die ziek zijn bewaak jij als ouder de rust van het kind. Bank-zit-straf is niet nodig, maar rustige spelletjes doen of boekjes lezen hebben de voorkeur boven een fanatiek schietspelletje op de Nintendo. Of wild buiten in de plassen stampen (doe dat vooral wel wanneer je kind weer beter is 😉 ).

Hoe wikkel je nu precies?

Kortweg kies je eerst een juiste wikkel uit en dan het juiste ingrediënt! Omdat er zoveel variatie is, heb ik een makkelijk overzicht gemaakt voor je in dit E-book.

Een aantal voorbeelden
Bij menstruatiepijn kies je een buikwikkel in de juiste maat en het ingrediënt is bijenwas met kamille.

Bij hoest kies je voor een borstwikkel in de juiste maat en bijenwas met tijm.

Bij keelpijn kies je voor een halswikkel in combinatie met bijenwas met citroen.

Je snapt h’m nu ongeveer een beetje, toch? Zo niet: email gerust! Info@indewikkels.nl

Dan nu de techniek

Bijenwas verwarm je altijd even lichtjes op een kruik van natuurrubber of met een föhn. Vervolgens breng je dit aan op de juiste plaats (menstruatieklachten: buik, hoest: borst, keelpijn: hals) en dek je dit af met een wolvlies. Zo kan je de warmte in de wikkel behouden wat weer goed is voor de regulatie van de stoffen. Je fixeert het met een wikkel, een buik-, borst- of halswikkel in dit geval.

De duur van een wikkel is over het algemeen 2 uur, met hier en daar een afwijking. Wil je het echt precies weten? Stel dan al je wikkelvragen in de speciale wikkelgroep!

Super handig, deze wikkels. Veel enthousiaste gebruikers zijn je voorgegaan!

Je klacht is niet direct verholpen, maar de duur van je klacht is vaak wel veel korter. Voeg daar genoeg rust aan toe en je zult zien dat de natuur zijn werk ontzettend goed doet.

Ingewikkeld?

Warme groet,
Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.