• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Welke basisset kies je?

1024 678 Marianne Draaijer

Wikkelen is een natuurlijke manier om gezondheidsklachten aan te pakken. Toch kan je verstrikt raken in alle beschikbare wikkels en ingrediënten zoals bijenwas, olie of een zak uien die je nodig hebt om te kunnen wikkelen.

Regelmatig krijg ik de vraag wat echt de basis is. Wat iemand in huis moet hebben.

Dat is een lastige vraag, want elk gezin is anders en de gezondheidsklachten variëren.

Om deze reden heb ik per leeftijdscategorie een wikkel huisapotheek samengesteld. Ze zijn vaak op voorraad en anders kan je een huisapotheek nabestellen. In een huisapotheek tref je de wikkels en ingrediënten aan die over het algemeen genomen het meest gebruikt worden in een bepaalde leeftijdscategorie. Denk aan een oorwikkel bij kinderen en een halswikkel bij volwassenen. Er zit dus verschil in de huisapotheken, in maat maar ook qua ingrediënten.

Toch kan zo’n huisapotheek een (te) grote uitgave zijn. Dan kan je onderstaande vragen stellen aan jezelf om te ontdekken wat je echt nodig hebt:

1. Welke leeftijdscategorie heb ik in huis?

2. Welke gezondheidsklachten komen bij ons het meest voor?

Als je kinderen hebt van 4 en 6 jaar oud die regelmatig verkouden zijn, dan kies je voor een buikborstwikkel maat 2 (wol of katoen, aan jou de keuze) met bijenwasplaten tijm. Ze delen samen de wikkel en een bijenwasset bestaat uit 6 velletjes, die je voor deze leeftijd nog kunt halveren. Je doet er dus 12x mee. Het is wel aan te raden om ieder een eigen wolvlies te geven, daar trekt het zweet in. Een wolvlies hergebruik je totdat het uit elkaar valt, dat duurt heel lang!

Maar, je bent er zelf ook nog en wellicht heb je een partner. Jij hebt last van stress en je partner van lage rugklachten. Regelmatig heeft één van jullie een keelontsteking. Bij stress kies je voor een buikborstwikkel en bijenwas rozen of bijenwas lavendel. Dit helpt ontspannen en de dag los te laten. Hierdoor kom je in een fijne slaapmodus.

Je partner gebruikt dezelfde wikkel* bij zijn lage rugklachten in combinatie met bijenwas puur tegen spierpijn of bijenwas Johannisolie als pure bijenwas niet voldoende werkt.

Voor de keelontsteking kies je een halswikkel en dit combineer je met bijenwas citroen.


Een halswikkel bij keelontsteking ziet er zo uit. Ze zijn tegenwoordig wit, niet meer blauw of groen geblokt.

*Bij volwassenen kan je kiezen uit een katoenen of wollen wikkel, van maat S t/m XXL. De wollen wikkels zijn makkelijker kleiner te maken, dus als jullie onderling veel verschillen qua postuur, is een wollen wikkel aan te raden. Let wel op: als de kledingmaten te ver uiteen liggen gaat deze vlieger niet op, want maat XL gaat niet passen bij een XS. Dan zijn er (helaas) twee losse wikkels nodig.

Zoals je hierboven kunt zien, heb je nu een basispakket gemaakt op basis van je eigen gezin. Om mijn voorbeeld te gebruiken:
1. Buikborstwikkel maat 2
2. Bijenwas tijm
3. Buikborstwikkel volwassen maat
4. Bijenwas lavendel of bijenwas rozen
5. Halswikkel volwassen maat
6. Bijenwas citroen
7. Wolvlies, aantal naar keuze (bij delen van een wikkel en setje bijenwas)

Voor elk wat wils en toch ook onderling te delen. Niet een complete apotheek puur gericht op één gezinslid maar een zelf samengestelde versie die geschikt is voor iedereen. Zo hoop ik dat wikkelen bereikbaar voor je blijft!

Uiteraard kan je advies vragen via info@indewikkels.nl als de keuze nog te lastig voor je is. Mocht je meer willen leren over wikkelen dan ben je van harte welkom in de groep Natuurlijke Geneeskracht.

Wat heb jij al in huis met betrekking tot wikkelmateriaal?

Warme groet,
Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.