• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

8 tips tegen verkoudheid

1024 683 Marianne Draaijer

We zijn allemaal wel eens verkouden, vaak in de wintermaanden wat meer dan in de zomermaanden. Wat kan je doen tegen een verkoudheid? Hier krijg je 8 tips!

  1. Zet een borstwikkel in met bijenwas en tijm. Klik hier voor meer informatie over wikkels.  Wat heb je dan nodig? Een buik&borstwikkel, bijenwasplaten met tijm én een wolvlies. Verwarm de bijenwas eenvoudig op een kruik (handwarm), leg dit op de borst en dek af met een wolvlies. Tot slot fixeer je het met een buik&borstwikkel. Na 2 uur verwijderen en afdekken met een wollen hemd of romper. Zo blijft de werking langer behouden! Bij kleine kinderen onder de 2 jaar start je met pure bijenwas in plaats van bijenwas met tijm. Dit is voor hen vaak al voldoende.
  2. Gebruik vitamine C van goede kwaliteit. Hierdoor verhoog je je weerstand en doorloop je de verkoudheid sneller. Vitamine C kan je in zure vorm krijgen; ascorbinezuur. Maar ook in ontzuurde vormen, de ascorbaten. Denk aan calciumascorbaat of magnesiumascorbaat. De pH van ontzuurde vitamine C is hoger en daardoor “vriendelijker” voor de maag.
  3. Zink verhoogt ook de weerstand. Kies altijd voor een goed opneembare vorm, bijvoorbeeld citraat of picolinaat. Het liefst in een zuigtablet vorm zonder al teveel suikers en/of e-nummers.
  4. Drink veel water of speciale thee tegen hoest, dit helpt ook om het slijm vloeibaar te maken.
  5. Zorg voor voldoende rust, stress draagt namelijk niet bij aan het herstelproces.
  6. Zorg voor een onderhemd met korte mouwen, het liefst van wol of wolzijde. De schouders moeten bedekt zijn. De warmte is nodig voor het herstelproces.
  7. Leg een gesneden uitje in de buurt, zo maak je de neus vrij.
  8. Maak je eigen hoestdrank: meng een gesneden citroen (je kunt ook citroensap gebruiken), 2 cm. geraspte gember en 50 ml. honing door elkaar en laat het even trekken. Los vervolgens 2 theelepels op in een glas lauwwarm water (eerst koken, dan af laten koelen tot ongeveer 35 graden Celcius). Dit drink je op. Gorgelen mag ook.

Dit zijn de tips! Wil je echt een complete handleiding? Waar je de wikkels leert toepassen bij bovengenoemde klachten en extra natuurlijke adviezen krijgt? Schaf deze dan HIER aan. 

Online meer leren?
Is dit waardevolle informatie voor jou? Dan zal je waarschijnlijk veel hebben aan de online training “Eerste hulp bij ongemak”.

Meepraten over wikkelen of orthomoleculaire therapie?
Dat kan in de besloten facebookgroep “Natuurlijke geneeskracht”. 

Gezondheid!

Vitale groet,

Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.