• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Nuttig en duurzaam kraamcadeau

1024 682 Marianne Draaijer

In blijde verwachting! Dat is een groot wonder. Wanneer de baby geboren is kan je bezoek mét cadeaus verwachten! Dat is lief en fijn 🙂

Hieronder een aantal nuttige kraamcadeaus waar je ouders heel blij mee kunt maken. Het is net even wat anders dan anders en daardoor extra leuk om te geven. Ben je zelf in verwachting en lijkt het je fijn onderstaande te krijgen? Maak dit dan gerust kenbaar aan je omgeving, vaak stellen ze dit alleen maar op prijs. Zo geven mensen echt iets wat jij ook daadwerkelijk gaat gebruiken, win – win!

1. Een buikwikkel zou standaard in huis moeten zijn, maar hebben ouders hier nog niet aan gedacht? Dan kan jij ze heel blij maken hiermee! Een buikwikkel zet je o.a. in bij buikkrampjes, deze komen vaak voor in de eerste weken na de geboorte omdat de darmen moeten wennen aan het voedsel wat ze krijgen. Je combineert een buikwikkel dan met bijenwas puur of kamille. Dezelfde buikwikkel gebruik je ook wanneer een kindje onrustig is of slecht slaapt (dat baby’s niet doorslapen is heel normaal trouwens, hier heb ik het echt over “slecht” slapen na teveel prikkels / dromen / enz.). In dit geval gebruik je dan bijenwas met lavendel. Hierbij ontspannen baby’s zichtbaar en kunnen ze rustig gaan slapen. Vaak zet je deze variant in vanaf een maand of 6. Voor die tijd is bijenwas puur (waar zijde in is verwerkt) heel nuttig bij beide issues: de krampjes en de onrust. Deze fijne buikwikkel kan je ook inzetten op de borst bij hoestklachten, dit combineer je dan (afhankelijk van de leeftijd) met bijenwas puur of tijm. Het is dus een buik- én borstwikkel in één, een heel duurzaam kraamcadeau waar ouders lang plezier van gaan hebben. Een buikwikkel maat 1 gebruik je van 0 – 4 jaar. 

2. Heilwolle, een must have voor elke ouder met een newborn. Dit zet je in bij rode billetjes maar ook mama heeft er lol van bij tepelkloven. Voeg eenvoudigweg een schoon plukje wol toe aan je BH na elke voeding. Wist je dat je met heilwolle ook droge wondjes kunt afdekken? Het heet niet voor niets “genezende wol”. Dat is in een later stadium weer handig, wanneer kindjes met vallen en opstaan de wereld gaan ontdekken… Multifunctioneel dus, deze heilwolle.

3. Tot slot kan je een ouder blij maken met olie van Het Blauwe Huis. Denk eens aan amandelolie, ideaal om babyvoetjes mee te masseren wat werkzaam is tegen een trage darmwerking. Je kunt amandelolie ook gebruiken in combinatie met wasbare billendoekjes, om babybillen schoon te maken. Dit werkt hier al 4 jaar fantastisch. Niks chemisch meer nodig! Voor de handigheid kan ik je dan een sprayflacon erbij adviseren (verkoop ik niet), dan blijft het ook onderweg gebruiksvriendelijk.

Warme groet,

Marianne

2 opmerkingen
  • Saar

    Ik had nog nooit van een buikwikkel gehoord! Super nuttig! Voor mij is het jammer genoeg al te laat, maar ik laat het vanaf nu vallen waar er tips gevraagd worden 😄.

  • Marianne Draaijer

    Ha Saar!

    Voor een buik&borstwikkel is het nooit te laat 😉 Je kunt ze ook inzetten bij oudere kinderen en volwassenen. Denk aan buikpijn, slecht slapen, onrust, menstruatiekramp, rugklachten en meer! Voor iedere leeftijd is er een eigen maat beschikbaar, handig hè?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.