• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Ik ga op vakantie en neem mee…

1024 683 Marianne Draaijer

Het is altijd handig om een basisset mee te hebben op vakantie wanneer ongemak of ziekte zich voordoet. Het volgende neem ik zeker mee als het gaat om natuurlijke middelen die inzetbaar zijn bij gezondheidsklachten:

  1. Je zou hier van mij een wikkel verwachten 😉 , maar omdat er zoveel wikkels handig zijn en je niet alles mee kunt nemen zet ik op nummer 1 de homeopatische ehbo kit. Dit komt altijd meerdere malen van pas tijdens een vakantie. Denk aan een val, verkeerd voedsel of een insectenbeet.
  2. Dan hier toch de meest gebruikte wikkel! Namelijk een buik&borstwikkel. Die van mezelf neem ik alleen mee als er ruimte over is in de koffer, die van onze kids gaan altijd mee. Op een nieuwe plek slapen ze onrustig en alle indrukken kunnen ze ook lastig verwerken. De wikkel gebruik ik dan op de buik met bijenwas waar lavendelolie in is verwerkt.
  3. Oké, nog een onmisbare wikkel… Een oorwikkel! Een oorwikkel combineer je met ui bij oorklachten. Een ui kan je overal kopen, een oorwikkel niet. Deze neemt ook echt geen ruimte in, dus zeker meenemen! Helemaal omdat oorpijn regelmatig voorkomt na het zwemmen in chloorrijk water…
  4. Een pluk heilwolle. Dit combineer je met de oorwikkel om de warmte vast te houden, maar zet je ook in bij schrale billen of een droge schaafwond.
  5. Kamille olie. Bij anders eten krijgen de meeste kindjes (en volwassenen) tijdelijk last van hun spijsvertering. Kamille kalmeert en kan pijnstillend werken op maag en darmen. Masseer eenvoudig de buik ermee in en ook onder de voeten.
  6. Een zalf of olie om de ongewenste insecten op afstand te houden. Denk aan Badger anti-bug balm.
  7. Lavendel olie of hypercal om wondjes te ontsmetten.
  8. Pleisters en snelverband.
  9. Een hydrofiele doek. Hier kan je van alles mee! Denk aan het maken van een tijdelijke mitella of maak hiermee een (provisorisch) kwarkkompres als je verbrand bent door de zon.
  10. Een fijne kruik, om bijenwasvelletjes op te verwarmen maar ook om tegen je aan te houden als je maag van streek is.

Wat neem jij graag mee? Deel het hieronder met ons!

 

Warme groet,

Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.