• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Hoe verzacht je de pijn van doorkomende tandjes?

1000 1000 Marianne Draaijer

 

Wat zijn doorkomende tandjes soms vervelend! Wat kan je inzetten om het leed te verzachten? Hieronder een aantal natuurlijke tips!

1. Kamille buikwikkel 
Kamille is een sterke natuurlijke pijnstiller en helpt om rustiger te gaan slapen. Slaap komen kindjes door het tandenleed vaak tekort en dat werkt niet bevorderlijk voor het genezingsproces. Kamille geeft ons dus een gouden combinatie: pijnstilling en slaap… Een buikwikkel kan je HIER bekijken, en de kamille bijenwasplaten zie je HIER.

2. Koude bijtring 
Leg een bpa-vrije bijtring in de koelkast en geef deze aan je baby/dreumes/peuter. Het werkt sterk verkoelend en dat is vaak prettig.

3. Barnsteenketting 
Barnsteen, ook wel Amber genoemd, is hars van dennenbomen en schijnt een pijnreducerende werking te hebben. Doordat de ketting in contact staat met de huid geeft het actief werkende ingrediënten af om de pijn te verlichten. Let bij aankoop van een ketting goed op; de barnsteentjes moeten apart geknoopt zijn. Mocht je kindje eraan gaan trekken, dan moet het stuk te trekken zijn, dat is enkel mogelijk bij apart geknoopte steentjes (anders is het gevaarlijk!). Hier kan je bijvoorbeeld een veilige barnsteenketting aanschaffen. 

4. Iriswortel
Bijten op een iriswortel kan verlichting geven, het heeft ongeveer hetzelfde effect als een bijtring. Laat nooit je kind zonder toezicht kauwen op een iriswortel. Let op: er zijn veel goedkope iriswortels in omloop, vaak zijn deze niet biologisch. Extra gifstoffen kan je lichaam nooit gebruiken, koop bij voorkeur een biologische iriswortel.

5. Magnesiet (edelsteen)
Magnesiet heeft een hoog magnesiumgehalte en is daardoor goed in te zetten tegen krampen en bij pijn. Magnesiet behandelt aandoeningen van bot en gebit.

6. Washand met kamillethee
Zet een kopje sterke biologische kamillethee en laat het afkoelen. Drenk vervolgens een washand in de thee, wring uit en laat je kindje hierop sabbelen. Let op: pak een washandje zonder een chemisch wasmiddel of spoel voor deze handeling het washandje zeer goed uit. Niets is zo vies als een hap zeep in je mond…

7. Billenleed
Maar al te vaak liggen de billetjes open bij doorkomende tandjes. Hier een formule om dat leed te minimaliseren:
> Verschoon de billen met water en amandelolie, niet met chemische billendoekjes. Die kunnen zeer irriterend werken.
> Smeer na het verschonen de billen in met extra vierge kokosolie
> Leg na elke verschoning vers heilwolle op de open billen
> Verschoon minimaal elke 2 uur

Ga jij dit inzetten? Ik ben benieuwd naar je reactie, laat deze gerust hieronder achter!

Warme groet,

Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.