• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Groen op hakken

380 492 Marianne Draaijer

Het was even stil hier op de blogpagina, daar komt hopelijk vanaf nu verandering in! Graag start ik met een blog over een boek waar ik een hoofdstuk van mocht schrijven.

Groen op hakken
Dat is de titel van het boek! Het gaat over duurzaam leven waar je op verschillende niveaus in kunt stappen. Zo zijn de tips in het boek gerangschikt op groen, groener, groenst. Ideaal voor elke moderne vrouw (op hakken), want zo bepaal je zelf hoe groen je bezig gaat.

Ontstaan van het boek
Ik werd gevraagd om mee te schrijven vanuit mijn passie voor de natuurlijke gezondheid. De twee initiatiefnemers van dit boek vonden het jammer dat zo’n praktisch duurzaam boek nog niet bestond, waarin verschillende facetten van duurzaam leven in naar voren komen. Zo kan je duurzaam leven in huis, bij je verzorging, in de tuin, in de supermarkt of kledingwinkel en ga zo maar door.
Alle auteurs van dit boek hebben een christelijke achtergrond en dat zie je terug in het boek. Zo is het een boek door en voor christenvrouwen geworden, maar ook voor niet christenen of voor mannen zijn de tips zeer goed toepasbaar . Voel je dus altijd aangesproken om vooral dit boek aan te schaffen wanneer jij ook graag meewerkt aan een mooie aarde waarin rechtvaardigheid voor ieder mens centraal staat!

Aandeel van Indewikkels.nl
Zelf schreef ik hoofdstuk 7 “de natuurlijke medicijnkast”. De kern is dat het eigenlijk heel logisch is om vanuit de natuur te leven. We zijn de kracht van natuurlijke producten (deels) vergeten en mogen hier meer bij stilstaan. Want natuurlijke keuzes maken op het gebied van je eigen gezondheid staat gelijk aan een vriendelijkere keuze voor de aarde en vaak een eerlijker leven voor je medemens. Dat zijn twee dingen die ik persoonlijk heel belangrijk vind:

 1. Een natuurlijke manier van leven
 2. Rechtvaardigheid voor IEDER mens

Dus geen chemische afvallozing van farmaceutische bedrijven of oneerlijke lonen voor kwetsbare proefpersonen in verre landen.

De begrippen gezondheid, consuminderen, fair en hip staan centraal in dit boek. De titel is niet voor niets “Groen op hakken” geworden, we hadden ook voor “Groen op geitenwollensokken” kunnen kiezen 😉 . De insteek is juist dat groen doen of zijn niet gelijk staat aan suf.

Vormgeving
Het boek is prachtig vormgegeven, met dank aan Marjoke van Zijdiezijn. 

Aanschaffen
Wil je het boek graag bestellen? Dat kan via DEZE LINK. 

Om even in de duurzame sfeer te blijven, deel gerust je meest duurzame tip met ons hieronder! Zo kunnen we van elkaar leren.

Warme groet,

Marianne

3 opmerkingen
 • Marjoke Knoop

  Mijn meest duurzame tip? Bedenk voor je iets koopt of je het echt nodig hebt (nachtje over slapen), zo ja, of je het kunt lenen of tweedehands kunt kopen.

 • Nienke Boone

  De IJhallen in Amsterdam is een maandelijkse, toffe markt waar je leuke tweedehands kleding kan vinden! Goed voor het milieu, je doet recht aan de makers van kleding en je vindt er leuke items voor een fijne prijs

 • Janneke Burger

  Mijn meest duurzame tip is om te denken aan de mensen doe jouw spullen maken. Respecteer ze door met liefde met jouw spullen om te gaan. Je gooit toch niet lukraak weg waar iemand met zorg aan heeft gewerkt?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.