• NL gratis verzonden vanaf € 150,- | boven € 50,- verzendkosten € 4,95 | boven € 95,- verzendkosten € 2,95

Als prikkels je teveel worden…

1024 683 Marianne Draaijer

Tegenwoordig “moeten” we veel prikkels zien te verwerken. Het leven is vaak gehaast en staat niet stil bij mensen voor wie dit tempo te vlot is. Dan is het de kunst om zélf te kiezen om niet mee te doen met het opgejaagde tempo. Alleen, wat is dat verschrikkelijk lastig!

Bewust tijd vrijplannen om weer even te bezinnen is echt pure noodzaak geworden. Voor mij wel in ieder geval. Want voor ik het weet, ben ik bedolven onder alles wat “moet”, hoe leuk die dingen ook kunnen zijn. Werk, kids, zorg, sociale verplichtingen, huishouden en meer zorgen echt voor voldoende daginvulling.

Top 5 wat voor mij goed werkt om rust te creëren in drukke tijden: 

  1. Ik ga niet ergens naartoe wanneer ik daar geen zin in heb. Klinkt ongezellig he? Misschien zelfs wel hard. Maar het houd mij op de been. Sociale verplichtingen bezwijk ik niet meer voor. Des te leuker als ik er tóch bij ben / kan zijn / wil zijn!
  2. Minder aantrekken van meningen van anderen. Bijvoorbeeld wat zij vinden van bovenstaande. Wist je dat negativiteit echt de allergrootste energieslurper is?
  3. De televisie is de deur uit. Wat een verademing. Waar ik eerder vermoeid achter een scherm nóg meer indrukken ging opdoen en vervolgens bagger slecht sliep, pak ik nu een boek of knoop ik een gezellig gesprek aan met kind of partner. Heerlijk.
  4. Minimaliseren. Ruimte in huis geeft ruimte in je hoofd.
  5. Een wikkel inzetten met bijenwas en rozen. Mijn favoriet! Maar bijenwas met lavendel of bijenwas puur met zijde kunnen ook goed werken bij overprikkeling en stress. Dit is echt een moment voor mijzelf, met een dampende kop thee onder een kleedje op de bank. Waarbij de telefoon en laptop uit zijn.

Wat doet een wikkel in deze situatie precies?

Bijenwas rozen, lavendel of puur met zijde kan je allemaal inzetten bij onrust, slecht slapen, overprikkeling en stress. Het geeft een geborgen gevoel en zorgt er ook voor dat je kunt ontspannen. Het helpt om bij jezelf te blijven, de dag los te laten en zonder zorgen in slaap te vallen. Daarbij helpt het ook met doorslapen, iets waar ik regelmatig moeite mee heb omdat mijn brein nog zo actief is midden in de nacht. Kleine kinderen kunnen hier ook last van hebben, bijvoorbeeld na een drukke schooldag of een feestje.

De bijenwas met lavendel of rozen zet je in op de buik, bijenwas puur met zijde zet je in op de borst. Het bijkomende verschil is dit: de bijenwas met etherische olie gebruik je max. 2 uur en gooi je daarna weg. De bijenwas puur met zijde mag je langer inzetten en kan je tot 6x hergebruiken. Lavendel en rozen kies je eerder voor ontspanning en het loslaten van de dag, bijenwas puur met zijde is een fijne wikkel wanneer het lastig is om bij jezelf te blijven en je hoofd overvol is van alle prikkels.

Wil je een uitgebreide handleiding bij bovengenoemde situaties? Dat kan! DEZE HANDLEIDING bevat uitgebreide stappenplannen voor het toepassen van verschillende wikkels, extra tips en supplement advies bij gespannenheid, overprikkeling en stress.

Warme groet,

Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.